دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: ۹۰ درصد بازار در انحصار دو خودروساز بزرگ کشور است و بزرگترین قطعه سازان هم با این خودروسازان شریک تجاری هستند، بنابراین صادرات هم در انحصار این بخش می ماند.
سخنگوی گمرک گفت: تجارت کشور در سال 1400 با تاجیکستان با عبور از 131میلیون دلار، رشد 453درصدی داشته که این رشد در سه ماه پایانی سال جهش چشم گیری داشته است.
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بازار ۴ میلیارد دلاری موبایل نیاز به برنامهریزی دارد، گفت: واردات کالاهای لوکس و غیرضروری در شرایط فعلی اقتصاد کشور یک خطای محرز است.
روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد: ارز مورد نیاز ۶۶ هزار تن روغن خام وارداتی بخش خصوصی در بنادر کشور از سوی دولت با نرخ ۴۲۰۰ تخصیص یافت؛ این امر می تواند تاثیرات مثبتی بازار مصرف ایجاد کند.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران، گفت: کاهش 35 درصدی عرضه خودو در سالهای اخیر باعث شده که قیمت خودرو در بازار نسبت به کارخانه حدود 90 درصد گرانتر فروخته شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برخلاف اینکه در واردات نهادههای دامی ظاهراً ۹۵ شرکت فعالند اما انحصار بسیار پیچیدهای در این حوزه وجود دارد و دستگاه های ذی ربط باید به آن ورود کنند.
دبیر اتحادیه بنکداران گفت: بعد از اینکه ارز ترجیحی برای واردات شکر حذف و واردات این کالای اساسی با ارز نیمایی صورت گرفت شاهد افزایش نرخ شکر در بازار بودیم.
معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نگاه وزارت صمت به واردات خودرو برای تنظیم بازار مثبت است و با توجه به اینکه مجری این موضوع وزارت صمت است، هر زمان نهادهای بالادستی اجازه دهند کار را اجرایی خواهیم کرد.
معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: یکی از محورهای دستورالعمل هشت مادهای رئیسجمهوری به وزیر صمت، واگذاری سهام دولتی شرکتهای خودروسازی بزرگ در بازه زمانی شش ماهه است.
براساس دادههای سازمان توسعه تجارت ارزش صادرات و واردات غیرنفتی ایران در سال 1400 تقریبا برابر بوده، درحالیکه وزن محصولات صادراتی ایران سه برابر واردات بوده که گویای صادرات محصولات خام و واردات محصولات دانشبنیان بوده است.
سخنگوی گمرک گفت: تجارت کشور در سه ماه پایانی سال 1400با 41میلیون و 522 هزار تن کالا به ارزش 29میلیارد و549 میلیون دلار، نسبت به زمستان سال 99رشد 14 درصدی در وزن و 37درصدی در ارزش داشته است.
رییس کل گمرک ایران گفت: تجارت کشور با همسایگان در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۳ درصدی در وزن و ۴۳ درصدی در ارزش به بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا و در ارزش به ۵۱ میلیارد دلار رسید.
اگرچه قانون بودجه ابلاغ شده و باید براساس آن نرخ محاسبه عوارض گمرکی از ۴۲۰۰ تا ۲۳ هزار تومان افزایش یابد ولی هنوز به دلیل مشخص نبودن وضعیت سود بازرگانی و تغییراتی که در حقوق گمرکی کالاهای غیر اساسی اعمال خواهد شد، فعلا براساس سال قبل واردات درحال انجام است و بعد از تصویب هیات وزیران این افزایش اعمال خواهد شد.
سخنگوی گمرک اظهار داشت: تجارت غیرنفتی کشور با ثبت حدنصاب 11میلیارد و 538 میلیون دلار در آخرین ماه سال 1400 به بالاترین میزان ارزش تجاری در طول یک ماه طی چند سال اخیر به ویژه در زمان تشدید تحریم و فشارهای حداکثری نظام سلطه در چهار سال اخیر رسید که این میزان از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه (اسفندماه 1399)، 40درصد و نسبت به بهمن ماه 17 درصد رشد داشته است....
طی رایزنیهای صورت گرفته و با موافقت وزارت صمت و ابلاغ گمرک ایران، الزام ثبت سفارش برای ورود و انتقال کالا از مرزهای زمینی برداشته شد، این به نوعی مغایر مصوبه هیات دولت در رابطه با واردات کالا بوده و تا پیش از این در مرزهای غیرزمینی نیز رعایت نمی شد. با این دستور ورود کالا به گمرک و بنادر از تمامی مرزها، نیاز به ارائه ثبت سفارش نخواهد داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تعرفه واردات خودرو برای سال آینده فعلا تغییری ندارد و براساس همان تعرفههای قبلی است، تعرفه از ۴۰ درصد آغاز و تا مرز ۷۵ درصد براساس حجم موتور خودرو اعمال میشود.